איך לבחור שמן לבישול

להיות צרכן חכם

רוזמרין – לא רק צמח תבלין

כל כך נפלא לטייל ולפגוש ברוזמרין, ולרוב לא צריך לנסוע רחוק בשביל זה. צמח הרוזמרין חי ממש סביבנו, אם נסתכל היטב נמצא אותו בגני שעשועים, בגינה מתחת לביתנו, בדרך לעבודה ובכל מקום אפשרי. רובינו מכירים אותו כצמח תבלין ומשתמשים בו במטבח. אך הרוזמרין הוא לא רק צמח תבלין נפלא, אלא הוא גם צמח מרפא מצוין שנמצא בשימוש כבר אלפי שנים.

כבר בימי קדם היה הרוזמרין חלק גדול מרפואת העשבים, ולאחרונה אישש המדע המודרני את מה שאבות אבותינו ידעו כבר מזמן  – הרוזמרין הינו צמח יקר ערך לאדם.

בקברים של פרעונים במצרים העתיקה ניתן היה למצוא עלי רוזמרין, זאת בשל האמונה והמסורת העתיקות כי אדם שיקבר עם רוזמרין לא יישכח לעולם. גם מלומדים יוונים נהגו ללמוד כאשר זר רוזמרין שזור בשערם על מנת לסייע ללומדים לזכור את החומר ולהישאר מרוכזים.

גם היום, הרבליסטים (מטפלים בצמחי מרפא) משתמשים בצמח זה כחלק מפורמולה לעידוד הזיכרון והריכוז.

רוזמרין באופן כללי מחזק את מערכת העצבים ומשרה שלווה, ועוזר להתמודד עם מצבי לחץ וחרדה. ניתן לייבש את הרוזמרין ולשרוף אותו כקטורת כשאנו לחוצים, בנוסף אפשר לשתות אותו כחליטה ואפילו פשוט להריח אותו כצמח או כשמן אתרי (אין למרוח את השמן האתרי ישירות על הגוף!). הצמח מעודד זיכרון גם בשל היותו מזרים דם אל המוח, הוא עוזר בבעיות קשב וריכוז, כאבי ראש ומיגרנות (כחלק מפורמולה).

בנוסף הרוזמרין מסייע למערכת העיכול ע"י ספיגה טובה יותר, ספיחת גזים וחיטוי. בהיותו אנטי פטרייתי ואנטי דלקתי הוא יכול לעזור להתמודד עם דלקות במערכת העיכול, פטריות ומיקרובים. הרוזמרין יכול לעזור גם במצבי עצירות בעיקר אם הם על רקע נפשי.

הרוזמרין גם עוזר במערכת הנשימה העליונה כמו סינוסיטיס וגם מערכת הנשימה התחתונה כמו שיעול המלווה בהרבה ליחה. ניתן לעשות אינהלציה עם הצמח, לבשל סיר, לחכות לרתיחה, לחסות את הראש עם מגבת ונשום את האדים.

ניתן להשתמש בצמח גם כעזרה ראשונה לריח רע מהפה ע"י גרגור החליטה שלו. אפשר הכין לילה לפני את החליטה ובבוקר שלמחרת לגרגר. כמו כן, בהיותו צמח מחטא הוא יעזור לנו להשמיד את החיידקים שבחלל הפה.

בשימוש חיצוני, רוזמרין עוזר לחיזוק השיער והרגעת גירויים כמו אדמומיות וקשקשים. אפשר למלא צנצנת עם רוזמרין ולכסות אותו בשמן, אם המטרה היא חיזוק שורשי השיער אפשר לשים שמן ארגן, שמן נים ושמן זית. או אם אין לכם שמן ארגן ושמן נים, תוספת של רק שמן זית גם יעשה את העבודה. אחרי שמילאתם את הצנצנת בשמן ורוזמרין, וודאו כי נפטרתם מכל הבועות המתחילות לעלות בעת מזיגת השמן על הצמח. אלו הן בועות חמצן שגורמות לשמן להתעפש ולהתקלקל מהר יותר. מלאו את הצנצנת עד סופה וסיגרו היטב. נסו לנער את הבקבוק פעמיים ביום למשך שישה שבועות. אחרי שישה שבועות סחטו את השמן והחלו ליהנות ממנו ע"י מריחתו על הקרקפת פעם עד פעמיים בשבוע כחצי שעה לפני החפיפה. ניתן גם לטפטף כ- 10 טיפות של שמן אתרי רוזמרין היישר לתוך השמפו וליהנות משמפו מועשר.

אחרי שהכרתם את היתרונות הרבים שברוזמרין, צאו לשדות וקטפו אותו לכל המשפחה.

באהבה,

צוות קימאיה

צור קשר

טלפון: 058-4561984

  info@kimaya.co.il      

  • Instagram Social Icon
  • w-facebook