הפלא שסביבנו - סרפד

הפלא שסביבנו - סרפד

 

בדיוק עכשיו העונה צומח מסביבכם הסרפד, הוא נמצא בכל מקום, מתחת לביתכם, בחצרות הבניינים, בשדות פתוחים, בפינות

נסתרות ופשוט בכל מקום.

ולדעתנו אנחנו מפספסים אותו, כשאומרים סרפד בד״כ האסוציאציה שעולה זה שהוא עוקץ, מה שאגב נכון וכן זה לא מאוד נעים, אך אפילו העקיצה שלו בריאה.

ישנם תרבויות שלמות, עתיקות ועכשוויות שנוהגות להצליף עם זר סרפד על הגב לצורך הגברת זרימת הדם, להוריד דלקות ולריפוי הגוף. 

אך כל זה לא מתחיל אפילו לתאר כל את כל יכולותיו.

 

הסרפד הוא מזון על לכל דבר, עשיר בכל ויטמיני ה-B, C, מינרלים, ברזל ובכלורופיל התורם לניקוי הגוף.

 

מעבר להיותו מתפקד כמולטי ויטמין - מינרל יש לו מספר רחב של התוויות רפואיות :

  • אנטי דלקתי

  • מטהר דם

  • אנטי אלרגי

  • משקם ריריות

  • מגביר תהליכי עיכול וספיגה

  • מגביר זרימת דם לפריפריה

  • אנטי ראומטי

  • משתן עדין

  • עוצר דימומים 

  • מכייח עדין 

זהו צמח מרפא, מיטיב ונמצא בשפע סביבנו.

אל נא תחששו לקטוף אותו, השערות שלו גדלות לכיוון אחד, שימו לב לכיוון וקטפו עם כיוון הקוץ וגם אם תעקצו הצריבה

תחלוף מהר אל דאגה.

 

 

 

 

 

 

 

 

מה ניתן לעשות עם הצמח המופלא הזה?

1. בעודו טרי ניתן לחלוט אותו למשך יום שלם במים קרים ואז לסנן ולשתות את המים במהלך היום בכדי לקבל את כל הוויטמינים והמינרלים.

2. ניתן להכין זרים של סרפד ולייבש אותם בכדי שישמשו אתכם במהלך כל השנה. מכינים זרים ותולים אותם הפוך עד הייבוש.

3. ניתן להכין מרתח חם, אך שימו לב שהרבה מהווטימינים לא שורדים את החום. אך בשיטה הזו תקבלו את שאר רכיביו.

4. הכינו לכם מרק סרפדים, חם ומזין. להלן המתכון:

 - הורידו את עלי הסרפד מהגבעול ושפכו מים רותחים על העלים שנותרו.

- סננו את עלי הסרפד מהמים והשאירו אותו בצד.

- תקצצו בצל וטגנו אותו בשמן קוקוס.

- הוסיפו לבצל כרישה קצוצה וטגנו את מראה מבושל של הכרישה.

- הוסיפו לתוך התערובת את הסרפד וכסו ב 3 כוסות של ציר ירקות.

- הוסיפו מלח ופלפל לפי הטעם.

- בשלו עוד 10 דק וזהו! יש לכם מרק סרפדים מדהים.

הכניסו את הסרפד כחלק מחיי היומיום שלכם, מבטיחים לכם הודיה גדולה מהגוף.

ב- אהבה,

צוות קימאיה

  • Instagram Social Icon
  • w-facebook

צור קשר

טלפון: 058-4561984

  info@kimaya.co.il